Когато опознаете някого и този човек се окаже много важен

...
 Когато опознаете някого и този човек се окаже много важен
Коментари Харесай

Ти не си идеален, но аз те обичам: Голямата тайна за любовта

 Когато опознаете някого и този човек се окаже доста значим за вас, подсъзнателно се пробвате да привлечете вниманието и да му покажете най-хубавата си страна. И единствено нея.

Голямата загадка за любовта

Но има една огромна загадка за любовта, която би трябвало да имаме поради и тя е, че преди да можете да се влюбите в някого, би трябвало първо да можете да обичате себе си. Защо това е значимо?

Защото в противоположен случай вашият сътрудник просто ще се опасява, че няма да можете да го приемете подобен, какъвто е, дружно с минусите му.

Защото всеки от нас знае, че хората не са съвършени. И същинската обич е тази, при която обичаме някого освен поради неговите позитивни черти, а и поради минусите му.

Спомнете си по какъв начин се държите с всички другари или родственици, пред които се чувствате изцяло свободни  – вие сте естествени и те ви обичат такава, каквато сте.

Когато се сближите с новия си сътрудник, кажете му сами за вашите дефекти, обсъдете ги дружно и тогава няма от какво да се страхувате.

Опитайте се да намерите компромис и се концентрирайте върху нещата, на които и двамата се радвате.

Не отстъпвайте пред страха да запазите в загадка нещата, с които не се гордеете. Защото, в случай че вие, уплашени, че сътрудникът ви няма да ви хареса поради тях, в никакъв случай няма да разберете, че всичко може да бъде друго.

Опитайте се да трансформирате минусите си в преимущества, извлечете от тях нещо позитивно.

Обичайте себе си такива, каквито сте си и оставете колегата ви да ви опознае.

И може би ще се окаже, че вашите дефекти са тъкмо тези преимущества, които той е търсил в някого толкоз дълго време!

По материали на непознатия щемпел

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР